Prevencan, una tècnica per a salvar la vida als malalts de diabetes

Sempre hem sabut que el gos és el millor amic de l'home i ara també s'ha convertit en una gran ajuda assistencial per a diabètics que necessiten saber en tot moment quin és el seu nivell de sucre per a no patir cap sobresalt.

La tècnica que pot ajudar a pacients que pateixen alguna crisi o atac difícil de predir es diu Prevencan i, en l'actualitat, a València Dora García, o com li agrada que li criden “Dora adiestradora” és l'única que pot ensenyar a estos animals a aconseguir aqueix nivell d'alerta per a salvar vides.

En concret, Dora va començar el seu treball de adiestradora amb animals que serviren per a detectar les pujades o baixades de sucre dels seus amos. “La idea és que el gos puga detectar-les abans que es produïsquen”, explica la adiestradora.

En els últims anys ha dedicat les seues energies a desenvolupar aquesta tècnica que aconsegueix que els animals puguen ser una gran ajuda gràcies a “reforços positius”.

“Vaig començar en açò després de veure un documental en el qual eixia una família que tenia un xiquet que patia apnees i havia entrenat al seu gos perquè reconeguera els sons que feia el xiquet i així poder avisar als seus pares sinó estaven amb ell”, explica Dora.

Ir a la Noticia...........

Sin comentarios

Añadir un comentario